sábado, 5 de noviembre de 2016

Les addiccions, un problema de tota la societat

La mort d’una nena de 12 anys a Madrid, com a conseqüència d’un coma etílic, és un fet terrible que ens ha de fer reflexionar com a societat. Tots ens preguntem què ha fallat en el creixement i l’educació d’aquesta nena i, sobretot, pensem en la importància de l’educació, de la família, de l’eficàcia en la dinàmica d’aprenentatge a l’escola. Més enllà d’aquesta notícia ben actual, que ens colpeix, és important buscar respostes als interrogants sobre les addiccions, a l’alcohol i el tabac, i altres drogues i substàncies diverses, però també per aquelles addiccions socials molt present en el nostre temps. És el cas de la comunicació en xarxa a través de les pantalles, sobretot els telèfons mòbils i l’ordinador amb internet i tot el seu potencial, o també altres costums o pràctiques que moderadament poden ser bones, com ara passejar, practicar esport o fins i tot treballar, però que poden esclavitzar la persona si es porten a un excés.


Les addiccions, en qualsevol cas, són un problema que afecta la condició humana, però també la vida social i econòmica del nostre país i de qualsevol lloc. És important que ens plantegem, com a societat, explorar pautes personals, familiars i socials perquè, sense perdre de vista la importància de la família i l’educació, la persona es reintegri en la societat després de patir alguna de les problemàtiques addictives més importants, com poden ser l’alcohol, les drogues en general, el joc, el sexe o els contactes virtuals. Les addiccions són un esclavatge modern, i ens mostren que, en la vida, tots els progressos i les conquestes o millores humanes es poden convertir en dolentes si no en fem un bon ús.                                                                          
                                                                                   Una bona atenció familiar és bàsica contra les addiccions

-----------------------

La muerte de una niña de 12 años en Madrid, como consecuencia de un coma etílico, es un hecho terrible que nos debe hacer reflexionar como sociedad. Todos nos preguntamos qué ha fallado en el crecimiento y la educación de esta niña y, sobre todo, pensamos en la importancia de la educación, de la familia, de la eficacia en la dinámica de aprendizaje en la escuela. Más allá de esta noticia muy actual, que nos impacta duramente, es importante buscar respuestas a los interrogantes sobre las adicciones, al alcohol y el tabaco, y otras drogas y sustancias diversas, pero también para aquellas adicciones sociales muy presente en nuestro tiempo. Es el caso de la comunicación en red a través de las pantallas, sobre todo los teléfonos móviles y el ordenador con internet y todo su potencial, o también otras costumbres o prácticas que moderadamente pueden ser buenas, tales como pasear, practicar deporte o incluso y todo trabajar, pero que pueden esclavizar la persona si se llevan a un exceso.Las adicciones, en cualquier caso, son un problema que afecta a la condición humana, pero también la vida social y económica de nuestro país y de cualquier lugar. Es importante que nos planteamos, como sociedad, explorar pautas personales, familiares y sociales para que, sin perder de vista la importancia de la familia y la educación, la persona se reintegre en la sociedad después de sufrir alguna de las problemáticas adictivas más importantes como pueden ser el alcohol, las drogas en general, el juego, el sexo o los contactos virtuales. Las adicciones son una esclavitud moderno, y nos muestran que, en la vida, todos los progresos y las conquistas o mejoras humanas pueden convertirse en malas si no hacemos un buen uso.

No hay comentarios:

Publicar un comentario