sábado, 8 de octubre de 2016

Missioners i missioneres: la millor cara dels creients en el Déu present al món

Els missioners i les missioneres són notícia especialment aquest mes d’octubre, que l’Església catòlica dedica a la propagació e la fe. No només prediquen l’evangeli i proposen Jesucrist amb el testimoni, sinó que ajuden les persones més necessitades, fomenten l’educació, construeixen hospitals, atenen emergències i, en definitiva, donen la vida per un món millor allà on hi ha més mancances.

Un exemple recent l’hem tingut amb la religiosa de Jesús Maria Isabel Solà, que moria tirotejada a Haití després d’haver volgut quedar-se malgrat el desastre del terratrèmol d’ara fa sis anys. Però n’hi ha molts més que, encara que no morin necessàriament per causes violentes o per desastres naturals, són exemple viu de generositat màxima, de pobresa i de donació als altres. En aquest món tan necessitat de pau i justícia, els missioners i les missioneres expressen la millor cara dels creients en el Déu present en el mateix món.

Com ja deia Joan Pau II, la fe no s’imposa, sinó que es proposa. I això és el que fan els milers de missioners que hi ha arreu del món. Comparteixen les seves qualitats, la seva humanitat íntegra, amb altres persones que moltes vegades no tenen allò mínim necessari o necessiten una obertura a la transcendència. El Diumenge Mundial de la Propagació de la Fe, el Dòmund, culminarà el dia 23 tot el cicle de l’octubre i servirà també perquè els creients contribueixin espiritualment i materialment amb aquest compromís.

A Tarragona, està oberta aquests dies l’exposició ‘El Dòmund al Descobert’, organitzada per les Obres Missionals Pontifícies a Espanya. El lema del Dòmund aquest any, “surt de la teva terra”, ja expressa prou bé l’obertura que el món necessita veure en els qui creuen en Déu, fidels a la llibertat de la nostra societat diversa i alhora a la necessitat de trobar sentit a les nostres vides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario