viernes, 8 de junio de 2012

Gran homenatge al jesuïta i metge Francesc Abel, pare de la bioètica

La seu de l’Institut Borja de Bioètica, a l’edifici docent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, va acollir el dijous 7 de juny, al vespre, un gran homenatge al seu fundador i impulsor a nivell mundial, el jesuïta Francesc Abel. El conseller de Salut, Boi Ruiz, va destacar, en la seva intervenció, que el doctor Abel “ha fet una important aportació a la bioètica i ha ajudat el govern català participant en grups de treball on calia decidir temes importants”.

Per la seva banda, l’actual presidenta de l’Institut Borja, Margarita Bofarull, va presentar el Pare Abel com un “home de grans coneixements humanístics que pensava sobretot en el pacient com a persona, seguint el carisma de la Companyia de Jesús”. També van intervenir el secretari general de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, el president del Comitè de Bioètica de Catralunya, Marc Antoni Broggi, i el president de la Societat Espanyola de Ginecologia, Josep Maria Laïlla, entre altres personalitats.

 A més, el jesuïta Carlos Alonso Bedate, en la conferència principal, va reivindicar la figura del metge i jesuïta per estendre “l’ètica a tots els nivells de la vida, perquè ens juguem l’existència en pau”. Pel que fa a altres reflexions, Marc Antoni Broggi va destacar que Francesc Abel "exhibia valors sòlids, però no ho feia per posar límits a la discussió, ja que fugia de qualsevol dogmatisme". Per la seva banda, Josep Maria Laïlla va definir el metge i sacerdot com "un home de fe capaç de traslladar la doctrina de l'Evangeli a la realitat de la vida", i va afegir que "defensava la seva opinió sense imposar-la".














No hay comentarios:

Publicar un comentario