sábado, 23 de noviembre de 2019

El món del cava, amb Càritas Catalunya

La Sala Oval del Palau Nacional de Catalunya, a Montjuïc (Barcelona), va acollir el divendres 22 de novembre la 8a Nit del Cava a benefici de Càritas Catalunya, organitzada per la Confraria del Cava Sant Sadurní. Gràcies a aquesta iniciativa, l'entitat catòlica ha aconseguit més de 40.000 euros (més de 20.000 de les inscripcions del participants i la mateixa quantitat aportada per CaixaBank per duplicar la xifra). Càritas Catalunya destina la quantitat a accions de suport als infants i les seves famílies ateses per les Càritas diocesanes, sobretot beques menjador, material escolar, roba per a activitats esportives i reforços escolars. La vetllada va reunir unes 230 persones que van sopar en un clima fratern i serè, des de la convicció que estaven fent una gran obra de generositat.

El president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu, va mostrar la seva satisfacció, en nom de tot el col·lectiu, per haver fet possible la gran trobada benèfica i haver contribuït amb una important palanca de solidaritat, en aquest cas mitjançant Càritas. Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, va agrair "que la Confraria del Cava, que celebra enguany el 40è aniversari, segueixi confiant" en el braç caritatiu de l'Església. "L'un al costat de l'altre sumen i, al costat de molts, multipliquen", va assegurar. En la mateixa línia, Roig va assegurar que "no podem provocar que la societat rica i opulenta ens faci pobres de generositat, d'empatia i, sobretot, de ser capaços de reconèixer en els altres la nostra imatge i preguntar-nos què voldrien que fessin per nosaltres si estiguuéssim en una situació seblant".

Per la seva banda, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, va destacar que "allò que mostra l'Informe FOESSA és un panorama de fragmentació, individualisme, grups enfrontats, manca de comunicació i grans abismes entre persones, faccions i pensaments". El prelat va recordar que "aquest repte ens interpel·la i ens anima a una missió, que és la de fer ponts". Finalment l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a partir de la història d'una nena que va voler "comprar un miracle per guarir el seu germà Andreu i finalment el va obtenir gràcies a un prestigiós metge neuròleg", va assegurar que "el veritable cost de les coses és l'amor i la fe, com el que va mostrar aquella nena". El cardenal, també bisbe responsable de Pastoral Social a la Tarraconense, va assegurar que els donants d'aquesta Nit del Cava, amb CaixaBank i moltes entitats i empreses col·laboradores, "són el metge d'aquest miracle que, amb pocs diners sumats", completen una obra molt gran.




viernes, 4 de octubre de 2019

San Francisco de Asís: pobreza y amor a los demás



Sant Francesc d'Assís (1182-1226) va viure la radicalitat evangèlica en totes les dimensions de la vida, des de la senzillesa i la pobresa de Déu a la terra. Suggeria, a alguns dels seus seguidors, obrir tres vegades l’evangeli per trobar-hi la manera de viure. “Dona totes les teves riqueses als pobres”, hi trobem sovint.  La pregària va ocupar un espai preferent en la seva vida. És per això que buscava la interioritat, el
silenci i la soledat interior. Reforçava les seves pregàries postrant-se, dejunant i fins i tot gesticulant. Francesc d’Assís és una de les figures més emotives del cristianisme, ja que va promoure la pobresa i l’estima als altres i a totes les criatures de la creació, amb un amor especial als animals. Vaig poder gaudir, ara fa dos anys, de diversos espais de natura, a l'Umbria que va conèixer "el pobrissó d'Assís", on vaig respirar una espiritualitat amb la qual Déu s'acostava als meus sentits des dels elements i els fruits més petits de la Mare Terra.
----------------------------

San Francisco de Asís (1182-1226) vivió la radicalidad evangélica en todas las dimensiones de la vida, desde la sencillez y la pobreza de Dios en la tierra. Sugería, a algunos de sus seguidores, abrir tres veces el evangelio para encontrar la manera de vivir. "¡Da todas tus riquezas a los pobres!", encontramos a menudo. La oración ocupó un espacio preferente en su vida. Por eso buscaba la interioridad, el silencio y la soledad interior. Reforzaba sus oraciones postrándose, ayunando e incluso gesticulando. Francisco de Asís es una de las figuras más emotivas del cristianismo, ya que promovió la pobreza y el aprecio a los demás y todas las criaturas de la creación, con un amor especial a los animales. Pude disfrutar, hace dos años, de varios espacios de naturaleza, en la Umbria que conoció "el pobrecillo de Asís", donde respiré una espiritualidad con la que Dios se acercaba a mis sentidos desde los elementos y los frutos más pequeños de la Madre Tierra.